Dom > Novosti > Sadržaj
У чему је разлика између Остало Радиал Моторцицле гума и обичан Оне
May 27, 2017

Спортс радијалне гуме за мотоцикле и обичан каква је разлика између структуралног поређења

1, ширина: спорт радијална ширина мотор гума је шири од обичних гума, што је повећање већи терен површине, побољшати држање. Обичан Треад гума уска, тако да можете смањити простор тло, чиме се смањује отпор, уштеди енергије.

2, паушал: спорт радијални мотор гума паушал је ниска, чини релативно танак страну пнеуматика, која треба да смањи гума губитак кинетичке енергије, колико је то могуће обртни момент на потисак. Штавише, ниска стопа гњечење може пружити довољну подршку силу при вожњи великом брзином. Обични гуме паушал је релативно висока, тако да може да апсорбује вибрације на лошем путу, тако да је аутомобил да отвори удобније.

Друго, једињење поређење

Спорт радиал тире гуме су углавном релативно мека, који могу да повећају држање. Делимична кретање радијалних мото гума ће користити топлу топи и полу-хот топи. Треба да побољша захват може бити. Обичан гума гуме тешко, углавном да се побољша трошење гума, смањују отпор и скуп.

У избору гума, у складу са својим моделима и употребе ситуације, фит је добра

Спорт Радијални мотоцикла гуме Широке гуме треба рећи да се пнеуматици пнеуматика је веома широк, а перла гума (спољашњи пречник) и шаре удаљеност је веома мали или гума изгледа веома равна. У ствари, користи гума су: брже и глатко повећати контактну површину са земљом, возило је у питању брзина вожње виљушкара и друге реакције, док је гориво возило да расте, употреба таквих гума су углавном хигх-енд аутомобила или спортски аутомобил. Оне: анти-пункција = сафети - површина вакуум гума је слој високо квалитетне гуме, надуване после спољашњег напона повећава у унутрашњој површини формирања одређеног притиска да се побољша способност самозвани да прекине, једном пробушена, за разлику од обичних гума Дакле гаса у тренутку све отвор завршио, ће се наставити још неко време да се заштити безбедност хигх-спеед вожње. Друго: ултра хабање = уштеди новац - вакуум гума точкова од обичних пречника точкова, у диску неће утицати на утицај бубањ кочница топлоте. Јер нема унутрашња цев и постава, гума и точак прстеном као целина, у возилу при великој брзини, гума и пут трење изазвано високим температурама, у унутрашњем (топлог ваздуха) кроз челични прстен директно греју доле температуру гума, od радни век. Треће: ниска потрошња горива = новац - вакуум гуме у метричка јединица 315 / 80Р22.5,295 / 80Р22.5,275 / 70Р22.5 за гума, угао круна гума је нула, тако јак пријања. Може одржавати добру стабилност у вожњи и мање трење, доприноси шок апсорпције и побољшати брзину. Позиционирање појаса је висока, радијално понестао на точак је мала, а отпор је мали. Чиме се смањује гориво 3%. Употреба тјублес гуме камиона, камион својој отпорности на хабање, сигурност, удобност, стабилност од коришћења