Dom > Novosti > Sadržaj
МотоГП: Тхе "Лоренцо пројекта" -Дуцати је највећи изазов икада
Jan 19, 2017

мотогп, дуцати, Лоренцо, гиги даллигна, Десмоседици гп, 2017, валентино росси, Андреа Довизиосо, Андреа Анноне ауди

Слика љубазношћу Мицхелин

Дукати је починио сва своја средства да би се осигурало да троструки МотоГП светски шампион Хорхе Лоренцо (трећи с лева) ће бити у најбољем могућем окружењу дати свој максимум напора. Човек који стоји иза Дуцати је МотоГП напора Гиги Далл'Игна (четврти с лева) зна да ће ово бити Маке-или-Бреак, а он се нада двоструког МотоГП светски шампион Цасеи Стонер (сада право у леђа, гледајући мониторе) могу помоћ.

20. јануара, Дукати ће званично покренути свој нови пројекат МотоГП у Болоњи. После фазе развоја и консолидације, италијански бренд се суочава са своје најамбициознији изазов од доласка главни инжењер Гиги Далл'Игна у седишту Борго Панигалеу. Са циљем ништа мање него МотоГП наслова у наредне две сезоне, 2017. означава почетак "све или ништа".

Дукати је штедео напоре за постизање овог циља. Технички, Далл'Игна и његово министарство трке су радили током претходне две сезоне да створи нову генерацију ДЕСМОСЕДИЦИ. Нове бицикле, који задржавају МотоГП ДНК Дуцати је, отишли ​​неколико корака даље са увођењем иновативних техничких решења.

Иако није било директно учешће у Дуцати је "мајка марке" Енгинееринг снага (читај: Ауди), свакако размена знања између два допринео томе да Далл'Игна је ДЕСМОСЕДИЦИ јединствени бицикл је доказано да је у погледу мотора и аеродинамика.

Нови Дуцати МотоГП пројекат обухвата долазак Јорге Лорензо, трипле МотоГП светски шампион, директно из Иамаха. Потписивање је било могуће само кроз комбинацију односа између шпанског возача и Далл'Игна (Лоренцо освојио две 250цц Гранд Прик светске титуле 2006. и 2007. године на Априлиа када Далл'Игна био тамо главни инжењер) и огромне финансијске подршке Дуцати је спонзори, углавном Пхилип Моррис.

мотогп, дуцати, Лоренцо, гиги даллигна, Десмоседици гп, 2017, валентино росси, Андреа Довизиосо, Андреа Анноне ауди

Слика љубазношћу Мицхелин

Дуцати Цорсе инжењери су радили грозничаво преко зиме након Лоренцо рекао Далл'Игна на тесту Валенциа у новембру, "Не, Гиги са овом бициклу не постоји начин да се крило овде у 1: 29 ..." Све очи ће бити на Лорензо и Дуцати на Сепанг тест касније овог месеца.

Макимум ресурси, укупна подршка од стране целог друштва, а један од два најефикаснијих возача у текућој области МотоГП значи да нема простора за неуспех; неће бити изговора. Савршено свестан колико је у питању, зимски рад у канцеларијама Дуцати Цорсе је свакако био веома интензиван. Као што је речено, за неколико дана ћемо видети физички резултат овог рада; на крају месеца 31. јануара у Сепанг, моћи ћемо да видимо исход.

Предвиђање виде нову ДЕСМОСЕДИЦИ је очигледно висока. Развој пројекта је био на укупну машини, али свакако је концентрисана на слабе тачке прошлогодишњег бицикла и новонастале ситуације коју је створио промене у аеродинамичким прописима за 2017.

"Снага никада није био проблем за нас"

Није тајна да у кривинама је Ахилова пета за 2016 ДЕСМОСЕДИЦИ. Када је дошло до завршетка окрета и излазак из угла, Довициозо је и Анноне је Дуцатис показао склоност за ундерстеер (тј бицикл хтео да ради широм ван намењен линије). Ово понашање је било у фокусу доброг дела зимске рада Далл'Игна и његови инжењери концентрисали на.

Доњи крај одговор мотора на први додир на педалу гаса је био главни проблем, јер глатка одговор сматра виталног значаја за Лоренцо да искористе његовом ефективном али посебан стил јахања. Топ-крај снага никада није био проблем за црвене бицикле; у ствари, прошле сезоне у ДЕСМОСЕДИЦИ је значајна снага изазвало додатне проблеме са гумама на неким стазама у односу на своје ривале. "Имали смо проблема углавном када је гума није био спреман за ту нумеру", објаснио је Далл'Игна. "У Јерез, на пример, имали смо спиннинг на правом као и сви су имали, али због количине енергије коју смо имали, то нам више проблема од осталих. Али сама моћ никад није проблем. Компромис између власти и перформанси пнеуматика је проблем ", истакао је италијански инжењер, негирајући било какву проблема вуче на својим моторима." Мислимо ... па, не знамо да ДУЦАТИ ради на аеродинамика ДА флертује са легалности новим правилима ... ми ћемо бити гледати врло блиско у ономе ДУЦАТИ уводи. "

аеродинамика

Друга велика техничко питање за Дуцати ће бити аеродинамика. Након контроверзног забране на винглетс технологија-на којима Дукати је провео добар количину ресурса-2017 ће отворити потпуно ново поглавље у овој области. Након што утврди позитивне предности развијених аеродинамике, нема сумње да ће Дукати покушати да се исте резултате на другачији начин .

мотогп, дуцати, Лоренцо, гиги даллигна, Десмоседици гп, 2017, валентино росси, Андреа Довизиосо, Андреа Анноне ауди

Слика љубазношћу Мицхелин

Са спољне винглетс сада забрањен МотоГП, то је већ познато да Дукати је истраживање и развој алтернативних аеродинамичких помагала. Шта је ново Десмоседици ће користити је још једна дуго очекивани карактеристика које ће бити пажљиво посматрао у Сепанг.

"Мислимо ... па, не знамо да Дукати ради на аеродинамици да флертује са законитости новим правилима," прокоментарисао је члан једне од јапанских МотоГП тимова. "Ми ћемо гледати врло пажљиво шта Дукати уводи."

У међувремену, Дуцати је гледиште по овом питању је веома јасан. "Ми проучавају сваки детаљ са новим правилима и ми ћемо учинити све да верујемо да нам помогне ... то није незаконито. Оно што није незаконито је правни, зар не? "Ово изгледа као да ће генерисати неке занимљиве ситуације.

Велики улог: Хорхе Лоренцо

Али, главни фокус читавог МотоГП пројекта је човек по имену Хорхе Лоренцо. Може се рећи да је Дуцати је крајњи улог. Он је Далл'Игна је "све или ништа".

Лоренцо је да олакша, уз узимање у Свјетско наслова, повратак Дуцати је из таме су пала у доласком Валентино Росси у 2011. години у компанији Росси тема је врста табуа, али упркос томе што је било пре шест година , његове последице су остали на Дуцати леђима од тада.

Али сада је компанија осећа спремни да се ослободе тих ланаца. Прошле сезоне Андреа Довициозо и Андреа Анноне су показали да је конкурентност на ДЕСМОСЕДИЦИ се вратио и последице су очигледне: "сада када имамо функције, време је да се постави победнички возача на врху." И то победу возач је Лоренцо, три пута светски првак у последњих шест сезона.

Масивни напори Дуцати је да намами Лорензо од Иамаха гараже нису само финансијски . Све-цела структура и сви ресурси-су оријентисани око Шпанца. Почело је са избором веома техничку и лако улази Довизиосо као његов саиграч уместо брже и више експлозивних Ианнонеом. Он је наставио са одлуком да се обезбеди Дуцати је сателитске тимове са бициклима који може да створи податке да помогну развој у фабрици бицикла током 2017сеасон. "Информације које ће добити од свих Дуцати возача на мрежи ће бити сличан, а то ће нам помоћи да донесу одлуке о Лоренцо је и Довизиосо је бицикле", објаснио је Далл'Игна, показујући планирање компаније преко најситнијих детаља.

мотогп, дуцати, Лоренцо, гиги даллигна, Десмоседици гп, 2017, валентино росси, Андреа Довизиосо, Андреа Анноне ауди

Слика љубазношћу Мицхелин

Далл'Игна зна да ће предсезони тестови играју велику улогу у томе како ће Лорензо ментално стање за наредну сезону бити. Он и пуне ресурси Дуцати су доведени да носи преко зиме на новом ДЕСМОСЕДИЦИ у напору да се лечи своје руковања болести.

Лорензо тајминг

То "све на Лорензо" превазилази чистих техничке аспекте. Дукати је настојао да изгради пријатељски структуру око њега. Далл'Игна, ко зна Шпанца добро, је свестан да мора да се осећа сигурним и цењен да дају свој максимум.

Знамо да у тркама нешто може да се деси, али на папиру све је припремљен и спреман за Дуцати гаражи. Ако је бицикл обавља као што је очекивано и Лоренцо је способан да се прилагоди свој стил јахања на карактеристикама ДЕСМОСЕДИЦИ, пар ће бити главни кандидат за титулу.

Предсезони ће бити од виталног значаја за овај брак. Ако све иде глатко, сјајно, али ако се појави технологија, гума или адаптација проблема пред почетак сезоне, а затим Лорензо стрпљење ће се судити. А ми знамо да је врлина стрпљења до сада није био један од његових јаких тачака.

Важно је да Лорензо схвати да је оставио гаражу у којој је учествовао на завршеном и префињен машину да се придруже једном још у изградњи. Може се десити да све иде савршено од самог почетка, али логика налаже да ће неки камен се појавити дуж развоја путу. Због тога Лоренцо је да се припреме за неуспехе ... и Сепанг на крају месеца ће бити први тест.

мотогп, дуцати, Лоренцо, гиги даллигна, Десмоседици гп, 2017, валентино росси, Андреа Довизиосо, Андреа Анноне ауди

Слика љубазношћу Мицхелин

Дукати у Мото3? Па чак иу Мото2? Према Далл'Игна, учествују у два нижих класа ће бити питање када, не ако. Нажалост напор да се Лоренца је сисао ресурсе довољно ставити те планове на чекање за сада.

"Ми ћемо бити у Мото3 ..."

Дукати је "све или ништа" опклада на напор на пример Лорензо, његов приход ће бити десет пута већа од његовог саиграча-су замрзнути остатак Репарто Цорсе пројеката, као и лансирање компаније у Мото3 категорији. "Уверен сам да је за будућност Дуцати је важно да се укључе у Мото3 класи", открио Далл'Игна.

"Али у исто време морам да кажем да ствари морају да се предузму корак по корак. Наш фокус у овом тренутку је на 2017 сезону са Лорензо. Ако, као што очекујемо, све ради добро тамо, онда је време да се размишља о следећем кораку; а наредни корак ће сигурно бити Мото3. Ми увек имамо посла да урадимо пре него што донесе одлуку да скочи у ову категорију, јер за то нам треба буџет, ми ћемо требати људи. Постоји много ствари које треба урадити, али сам убеђен да је то најбоље за Дуцати ... Дуцати уопште, и наравно за Дуцати Цорсе као добро. "