Dom > Novosti > Sadržaj
Дизајн концепт и тренд градског мотоцикла
Aug 18, 2017

Дизајн концепт и тренд градске мотоцикле
Сада говорите о главној теми данас, желим да почнем од еколошких проблема. За проблеме животне средине се може рећи да убрзају развој нових енергетских возила, проблеми животне средине, посебно загађење ваздуха, веома су вредни студирања, посебно у Кини. Кина је сада највећа нова енергетска аутомобилска тржница. Постоји много владиних политика које подстичу развој нових енергетских возила, а кинеска влада најавила је потражњу за побољшаном потрошњом горива. Потрошња горива у 2020. години да би се смањила 27,5%, ово за нова енергетска возила је врло добра вијест. Нова енергетска возила су свакако решење за побољшање потрошње горива, постоје многи типови нових енергетских возила, било да се ради о горивој ћелији или плуг-ин-у, пуно теорије је исто.
Развој нових енергетских возила има два изазова. Први је капацитет батерије није довољно велики, други недостатак основних капацитета за пуњење, па се зато људи могу оклевати купити нова енергетска возила. Капацитет батерије може се проширити развојем технологије, а технологија гума Цити Моторцицле је како ријешити ова два ограничења, како нам помоћи да ублажимо ова два аспекта проблема. Ми посматрамо карактеристике електричних возила на захтевима Цити Моторцицле гума, то је градски изазов за конструкцију гума у ​​мотоциклима. Први је недостатак капацитета акумулатора електричних возила, тако да би требало повећати ефикасност коришћења енергије, а затим развој гума Цити Моторцицле пнеуматика за побољшање енергетске ефикасности. Поред тога, електрична возила немају буку мотора са унутрашњим сагоревањем, бука Градске мотоцикла ће бити релативно очигледнија, тако да захтеви електричног аутомобила за гуме Цити Моторцицле имају веома мали буку. Због тога што се тело прикључи батерији, електрични аутомобил може бити важнији од традиционалног аутомобила, тако да захтеви гума Цити Моторцицле треба да имају већи терет, али такође желе да контролишу тежину гуме Цити Моторцицле (лагана) , што захтева. Ми морамо узети у обзир ове аспекте приликом пројектовања гуме Цити Моторцицле. Дакле, електрични аутомобил на перформансама Цити Моторцицле гуме који укључује мали отпор котрљања, низак ниво буке, лаган, висок капацитет и тако даље.
Гума Цити Моторцицле је веома важна за суспензију возила. Један килограм тежине без висе еквивалента је неколико килограма висеће тезине, тако да када се ролне, требаће више енергије, потрошити више енергије. Како можемо утврдити величину гуме Цити Моторцицле и тежину гума Цитицицле гума, величина гуме Цити Моторцицле је одређена оптерећењем гуме Цити Моторцицле, па када дизајнирамо, требали би ставити Цити Моторцицле пнеуматик. Капацитет утоваривача. Ова бројка се може видети у распону тежине гуме Цити Моторцицле, са становишта материјала, Цити Моторцицле пнеуматика од природног каучука, синтетичког каучука и других компоненти. Са структурне тачке гледишта, плава (газишта) овде је износила 30%. Како гуме Цити Моторцицле губе тежину, постоје конструктивна ограничења дизајна, танка гума Цити Моторцицле може смањити тежину, али ће утицати на издржљивост, као и удар бубњева. Како можемо пронаћи решење које може смањити тежину гума Цити Моторцицле без утицаја на друге перформансе. Чврста истраживања платине и развој примене новог типа лаких материјала и неће утицати на издржљивост гуме Цити Моторцицле. Примена нових материјала Градска гума за мотоцикле може се успешно смањити за 20% тежине гуме Цити Моторцицле.
Поред тога, узимајући у обзир ефикасно смањење буке у гумама Цити Моторцицле, видимо да ли је то стандардна дизел локомотива или електрична возила, бука у гумама Цити Моторцицле на укупни допринос буке у аутомобилу или већи. Видимо аутомобил на путу, бука возила са брзином је повећана, али зато што немамо мотор са унутрашњим сагоревањем електричних возила, другим ријечима, контрола буке гуме Цити Моторцицле је изузетно важна. За буку Градске мотоцикла или буку пута можемо их класификовати у различите типове, један је бука изван аутомобила, типични спољашњи звук је преко буке, други је бука унутар аутомобила, или у унутрашњост буке која је за целу фабрику веома важан индикатор. Шум се може класификовати са начина преноса, један је ширење ваздуха, једна је структура преноса, за целу фабрику, структура преноса овог буке у Цити Моторцицле-у је важнија.