Dom > Izložba > Sadržaj
Када промијенити гуме за мотоцикле
May 11, 2017

Да ли се гуме требају мијењати?

Захваљујући Мицхелин-у, добитнику награде за задовољство купаца за гуме за мотоцикле, ево пет разлога за проверу да ли их треба замијенити или не.

Гума је пробијена

Гуме су веома јаке и способне да издрже доста тешких удара, али и даље могу бити пробушене. Ако сумњате да је гума пропуштена, проверите га од стране професионалног механичара који може утврдити да ли је унутрашњост гуме угрожена или не, што значи да се не може поправити.

Постигнута је законска граница хабања

Гуме за мотоцикле ће имати индикаторе за хабање, који изгледају као мали удубљења на дну главних жљебова. Када дубина гуме преостане до нивоа ових индикатора, гума је достигла законску границу хабања и мора се заменити. Ако наставите да возите на својим пнеуматицима испод ове границе, њихова сигурност, приањање и перформансе - посебно на влажним цестама - није гарантовано. Такође ћете прекршити закон.

Гуме показују знаке старења

Тешко је предвидети живот гума и колико дуго могу да се користе. Не зависи увек од датума производње као гуме које никада нису биле коришћене или се само повремено користе, и даље могу показивати знаке старења. Фактори као што су услови складиштења, оптерећења, брзине, притиска инфлације, стила јахања и чак климатских услова, сви би могли да учествују у животном веку гуме. Као резултат тога, препоручљиво је да редовно проверавате гуме за било какве знакове старења или хабања, укључујући и деформације на газишту, рамену или бочним зидовима.

Гума је оштећена

Иако су отпорни на многе ударце и модрице, ваше гуме могу и даље оштетити страни објекти на путу. Сваку перфорацију, резове или деформације које се пронађу треба проверити од стране професионалног механичара који може савјетовати да ли гума остане сигурна за кориштење. Никада не би требало да возите на гумама за коју сумњате да је оштећен.

Гума показује ненормално хабање

Ненормална хабања газећег слоја може бити знак механичког проблема као што су носени амортизери, пренос или заграде или балансирање. То би такође могло бити резултат неправилног притиска инфлације. Да бисте спречили ненормално хабање, препоручује се да проверите баланс ваших точкова сваких шест месеци. Ово може продужити век трајања ваших гума, а пружа вам угоднију вожњу.